Vloerdelen pers

Voor een klant in de evenementen- en verhuur-branche heeft Berlingr een pers ontwikkeld en gebouwd voor demontage en montage van vloerdelen..

Gewenste situatie:

Het verwijderen van kapotte en beschadigde planken in vloerdelen dusdanig automatiseren dat de werknemer dit niet meer handmatig hoeft te doen. Dit was een zeer arbeidsintensief en fysiek zwaar proces.

Berlingr oplossing:

  • Een hydraulische pers voor het verwijderen van de planken.
  • Een hydraulische knipper voor het verwijderen van de dwarsbalken.

Berlingr heeft een hydraulische pers gebouwd waar de vloerdelen (ook wel vlonders genoemd) van 5 meter lang in worden gelegd. De operator geeft aan welke planken verwijderd moeten worden. De machine verplaatst de vlonder onder de persbalk. De plank wordt van het vloerdeel geperst en uit de machine getransporteerd.  Voor het verwijderen van de dwarsbalk is een hydraulische knipper in een traverse boven de machine gehangen. De operator plaatst de knipper over de dwarsbalk en knipt deze met één druk op de knop los. Als zo alle te vervangen delen zijn verwijderd wordt het machineframe gebruikt als werktafel om de nieuwe planken in het vloerdeel te schroeven.

Een Berlingr oplossing met als resultaat: een toename van de productiecapaciteit met 250%