Stiftlas-cel met gereviseerde robot

Toekomstbestendige maatwerkoplossing voor het gerobotiseerd stiftlassen op plaatwerk. Berlingr heeft deze stiftlas-cel ontwikkeld en gebouwd voor een fabrikant van truckonderdelen. Op wens van de klant is er gebruik gemaakt van een gereviseerde ABB robot.

Gewenste situatie:

De klant wilde bij het produceren van heel specifiek plaatwerk een stiftlasrobot in gaan zetten. De stiftlas-cel moest, met het oog op de toekomst, relatief makkelijk verplaatsbaar zijn. Men groeit echter zo snel dat er tevens rekening gehouden moest worden met het automatisch beladen van deze stiftlas-cel.

Berlingr oplossing:

  • geautomatiseerde lasstiftaanvoer.
  • een refurbished ABB robot.
  • pneumatisch bediende snelspanners
  • een universele en vooral slimme las-mal die snel en simpel om is te stellen, al naar gelang het te produceren plaatwerk. In deze ene mal kan de volledige productrange gedraaid worden.

Berlingr heeft in een nauwe en prettige samenwerking met de opdrachtgever dit project ontworpen, gebouwd en geïnstalleerd. Het is een zeer typisch voorbeeld van de werkwijze en doelstelling van ons bedrijf: Dit project is modulair, mobiel en multifunctioneel inzetbaar. Tevens werd er bij het ontwerpen gelet op mogelijke toekomstige ontwikkelingen bij onze opdrachtgevers. Typisch Berlingr dus!

Wilt u meer zien? Klik hier voor een goed beeld van dit project.