Demonstratiemiddag Robotics

Werving en selectie van Robots

Wie kent ze niet, de supersnelle productielijnen uit de automobielindustrie, die hoofdzakelijk bestaan uit “klassieke” robots: supersnel, nauwkeurig, groot, duur en toch ook wel fascinerend. Maarrr! niet geschikt voor kleine of middelgrote ondernemingen of instellingen.

Inmiddels zijn er diverse typen robots op de markt die daarvoor wél geschikt zijn: klein, intelligent, mobiel, snel en nauwkeurig, makkelijk te integreren in een bestaand productieproces of laboratorium, in staat veilig samen te werken met uw mensen én binnen 1 jaar terugverdiend.

Wilt u weten wat voor uw situatie de meest geschikte robot is, kom dan naar de Demonstratiemiddag Robotics op 3 november in Bladel, van 14.00-18.00 uur.

U ziet verschillende soorten robots aan het werk met hun mogelijkheden en beperkingen. Vier robot-specialisten laten uw zien wat de meest praktische en eenvoudigst te programmeren robots zijn van dit moment. Robots die: producten van A naar B transporteren in uw werkruimte ingewikkelde puzzels eenvoudig oplossen repeterende handelingen snel uitvoeren vies of gevaarlijk werk overnemen door u zelf zijn in te stellen nooit ziek worden

Deelnemende bedrijven

  1. Logistieke robots van Probotics AGV Systems (www.probotics.nl) Henk Kiela is eigenaar van Probotics en professor Mechatronica en Robotica aan Fontys Hogeschool Eindhoven. Hij kent de robotwereld als zijn broekzak, levert zelf logistieke robots en kan u daarnaast van alle typen robots, precies vertellen of de gebruikte techniek toekomstbesten-dig is. Vraag hem hoe robots het best in uw proces zijn te integreren!
  2. Berlingr Automatiseringstechniek (www.berlingr.com)
    Het team van Juup Willems richt statische productieprocessen met kennis en creativiteit flexibel voor u in. Berlinqr maakt gebruik van modulaire platforms waarop verschillende typen robots kunnen werken en is gespecialiseerd in gefaseerde invoering van robotiseren. Robotisering die meegroeit in uw tempo, binnen uw budget!
  3. CoBots en PickIt van Olmia Robotics (www.olmia-robotics.nl)
    Een CoBot is klein en flexibel inzetbaar, kan door zijn sensoren veilig naast uw mensen werken zonder verdere beschermingsmaatregelen en kan eenvoudig worden geprogrammeerd; gewoon een keer voordoen! Via PickIt ontstaat een CoBot met 3D-vision; een uiterst krachtige en vooral flexibele combinatie. Peter van Olm laat het u zien!
  4. Jo van de Put is auteur van de boeken “Manarm produceren” en “Moderne Industriële Productie”. Als adviseur van Teqnow –een initiatief van de Koninklijke Metaalunie– heeft hij het Stappenplan praktisch en winstgevend robotiseren bij het industriële MKB geschreven. Werkzaam in de maakindustrie? dan is luisteren naar Jo op deze dynamische middag een must!

Aan het eind van de middag weet u:

  • Wat u nodig heeft voor een sterk verbeterd proces
  • Welk soort robot het meest geschikt is voor u
  • Waar u op moet letten als u een robot wilt toepassen
  • Welke robottechnieken toekomstbestendig zijn
  • Welke aanpassingen in uw productieproces of bedrijfsinrichting nodig zijn
  • Hoeveel c.q. weinig training nodig is om goed met een robot om te kunnen gaan.
  • Wat het inzetten van robots voor eisen stelt aan de kwaliteit van uw ICT en Wifi
  • Wat robots aan veiligheidseisen stellen.
  • Een indicatie van het investeringsplaatje voor uw bedrijf (neem dan een plattegrond en film van uw productieproces mee!)

 

Meld u aan!

Stuur een email naar Marja de Bruin via Ipk@hetkop.nl. De exacte locatie van deze gratis demonstratie-middag is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Meld u daarom bij voorkeur meteen aan, uiterlijk vóór 15 oktober. U bent van harte welkom!

Uitnodiging demonstratiemiddag Robotics 03-11-2017