Berlingr op de Technishow

Eén van de belangrijkste beurzen voor de maakindustrie komt er weer aan, de Technishow.
Berlingr is aanwezig met een systeem waarin een zelflerende, operator-vriendelijke cobot, een samentrekking van de woorden “collega” en “robot”, is toegepast. Deze opstelling is een must-see voor elk MKB-productiebedrijf omdat hierin de nieuwste ontwikkelingen getoond worden voor samenwerking tussen mensen en robots.

 

De Technishow wordt gehouden in de jaarbeurs van Utrecht, van 20 tot en met 23 maart. Wij zijn voor dit evenement een samenwerkingsverband aangegaan met Q-Fin, de specialist voor het ontwikkelen, bouwen en verkopen van machines voor het ontbramen, slijpen en afronden van metalen onderdelen.

Op stand 08BV.A038 van Q-Fin laten wij een demo opstelling zien waarin onze FS-series is toegepast met een AUBO-i5 cobot in combinatie met een vision-systeem van Cognex. Het bijzondere van deze opstelling zit hem in een -aantal zaken:

  • De cobot werkt veilig samen met de operator van het systeem.
  • Het hele systeem is gebruiksvriendelijk voor de operator.
  • Met de “easyteach”-functie leert het vison-systeem de cobot wat er van hem verwacht wordt. De operator bedient dit zelflerende systeem door het aanbieden en scannen van het juiste product, waarna de cobot het saaie, repeterende of zware werk voor zijn rekening neemt. In dit geval selecteert de cobot het juiste snijdeel van de transportband.
  • Uiteraard gelden hier weer alle voordelen van onze FS-series, de ideale flexwerker voor het MKB.

Met deze opstelling toont Berlingr wederom aan dat automatiseren voor het MKB binnen handbereik is gekomen. We bespreken graag wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf.