Vloeistofhandling: vloeistoffen vullen en sluiten

Onder vloeistofhandling verstaan we het geautomatiseerd vullen en sluiten van vloeistoffen in flesjes, potjes, jerrycans, emmers en alles wat u nog meer kunt bedenken. Dankzij onze oplossingen kunt u vloeistoffen in volumes van 10 ml tot 30 liter verwerken. En dat tot zo’n tot 40 eenheden per minuut. Binnen dit marktsegment hebben we al veel projecten naar volle tevredenheid uitgevoerd en onze ervaring groeit nog elke maand.

Wilt u weten wat we voor u op het gebied van vloeistofhandling kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op!

Veel voorkomende toepassingen van vloeistofhandling

We bouwen systemen die geschikt zijn voor:

  • Vullen
  • Sluiten
  • Eindcontrole (doppen, hoeveelheid, etc.)
  • Intern transport
  • Aan- en afvoer lege en volle verpakkingen

Vullen, controleren en sluiten

Onze oplossingen voor vloeistofhandling worden gebruikt voor het vullen van flessen, flacons, jerrycans, emmers en nog veel meer. Afhankelijk van het medium gebruiken we diverse pompsystemen om de vloeistoffen af te vullen. Daarnaast bouwen we systemen voor het sluiten van verpakkingen met deksels, doppen en speciale caps (zoals pompverstuivers en druppelaars). Daarbij maken we ook gebruik van diverse vision-technieken om te controleren of er een dop aanwezig is en of die ver genoeg is aangedraaid. Het uiteindelijke doel: minder uitval, kwaliteitsverbetering en daardoor meer rendement.

Inventariseren wat u nodig heeft

We beginnen altijd met het inventariseren van uw behoeftes. Wat is de bestaande situatie? Waar wilt u naar toe? Wat zijn dus uw doelstellingen? Nadat alles goed is doorgesproken komen we met een aanbieding. We maken samen keuzes en eventueel wordt het plan aangepast. Pas daarna gaan we bouwen.

Automatiseren in fases

Robotiseren kan uiteraard ook gefaseerd en vaak blijkt dit de beste oplossing. We robotiseren steeds een deel van uw proces en groeien met u mee in uw tempo. Dat geeft u en uw medewerkers de tijd om gewend te raken aan de automatisering. En zo spreidt u ook nog de uitgaven voor robotisering over een langere periode.

Alle vloeistoffen

In de loop van de tijd hebben we gewerkt met diverse soorten vloeistoffen. De eisen en voorwaarden verschillen ook per branche en vloeistof. Dankzij onze ervaring in o.a. de farmacie, bio-industrie, voedingsmiddelenindustrie en chemische industrie kunnen we u van dienst zijn met een breed scala aan toepassingen.

Meer weten over de mogelijkheden?

Heeft u een toepassing die u wilt automatiseren of robotiseren? Bel of mail ons voor het maken van een afspraak.

Contact Berlingr